Muffins
Bakade matiga muffins förut idag från ett recept från tidningen Body nr 6 2010. Blev väldigt goda så jag delar med mig av receptet här:
Ingredienser:
2dl Grahamsmjöl
1dl Fiberhavregryn
1 Ägg
6 Äggvitor
250 gram Lättkvarg
1dl Minimjölk
2tsk Bakpulver
200 gram Fetaost, 3%
9st Soltorkade tomater i olja
1/2dl Kalamataoliver, urkärnade
1msk Olivolja
1/2tsk Salt
1msk Pumpakärnor till garnering
Tillagning
Blanda samman grahamsmjöl, fiberhavregryn, bakpulver och salt i en bunke.
Vispa samman ägg, lättkvarg, minimjölk och olivolja separat. Smula ner fetaosten grovt, skiva oliverna och strimla de avrunna soltorkade tomaterna. Blanda samman samtliga ingredienser till muffinsarna i en bunke.
Fördela muffinssmeten i antingen 9 stora formar eller 18 lite mindre och strö pumpakärnor över.
Grädda muffinsarna 35 minuter i mitten av ugnen på 200 grader.

Näringsinnehåll per muffin (Jag gjorde 18st så jag räknar på det)
Kcal: 80
Protein: 7 gram
Kolhydrater: 7,5 gram
Fett: 2,5 gram
Perfekt att ta en som mellanmål!
/Amelie
Ingredienser:
2dl Grahamsmjöl
1dl Fiberhavregryn
1 Ägg
6 Äggvitor
250 gram Lättkvarg
1dl Minimjölk
2tsk Bakpulver
200 gram Fetaost, 3%
9st Soltorkade tomater i olja
1/2dl Kalamataoliver, urkärnade
1msk Olivolja
1/2tsk Salt
1msk Pumpakärnor till garnering
Tillagning
Blanda samman grahamsmjöl, fiberhavregryn, bakpulver och salt i en bunke.
Vispa samman ägg, lättkvarg, minimjölk och olivolja separat. Smula ner fetaosten grovt, skiva oliverna och strimla de avrunna soltorkade tomaterna. Blanda samman samtliga ingredienser till muffinsarna i en bunke.
Fördela muffinssmeten i antingen 9 stora formar eller 18 lite mindre och strö pumpakärnor över.
Grädda muffinsarna 35 minuter i mitten av ugnen på 200 grader.

Näringsinnehåll per muffin (Jag gjorde 18st så jag räknar på det)
Kcal: 80
Protein: 7 gram
Kolhydrater: 7,5 gram
Fett: 2,5 gram
Perfekt att ta en som mellanmål!
/Amelie
Kommentarer
Trackback